Punkty styczne: między kulturą a praktyką (nie) uczestnictwa A Bachórz, K Ciechorska-Kulesza, S Czarnecki, M Grabowska, J Knera, ... | 42* | 2014 |
Punkty styczne: między kulturą a praktyką (nie) uczestnictwa A Bachórz, K Ciechorska-Kulesza, S Czarnecki, M Grabowska, J Knera, ... Instytut Kultury Miejskiej, 2014 | 36 | 2014 |
Kulturalna hierarchia: nowe dystynkcje i powinności w kulturze a stratyfikacja społeczna A Bachórz, K Ciechorska-Kulesza, M Grabowska, J Knera, L Michałowski, ... Instytut Kultury Miejskiej, 2016 | 20 | 2016 |
Anthropology of tourism in Central and Eastern Europe: bridging worlds M Buchowski, N Graburn, T Selwyn, M Kaaristo, A Wieczorkiewicz, ... Lexington Books, 2018 | 16 | 2018 |
Rosja w tekście iw doświadczeniu: analiza współczesnych polskich relacji z podróży A Bachórz Nomos, 2013 | 13 | 2013 |
W poszukiwaniu punktów stycznych A Bachórz, K Stachura Rekonstrukcja dyskursu o problemach (nie) uczestnictwa w kulturze. Gdańsk …, 2015 | 12 | 2015 |
Trajektorie sukcesu artystycznego. Strategie adaptacji artystów w polu kultury A Bachórz, K Stachura Wyd. Instytutu Kultury Miejskiej, 2015 | 10 | 2015 |
The war in Ukraine and food security in Eastern Europe EK Kovács, A Bachórz, N Bunzl, D Mincyte, F Parasecoli, S Piras, ... Gastronomica: The Journal of Food and Culture 22 (3), 1-7, 2022 | 9 | 2022 |
Gra w kulturę: przemiany pola kultury w erze poszerzenia A Bachórz, C Obracht-Prondzyński, K Stachura, P Zbieranek Instytut Kultury Miejskiej, 2019 | 8 | 2019 |
Savoring Polishness: history and tradition in contemporary Polish food media A Bachórz, F Parasecoli East European Politics and Societies 37 (1), 103-124, 2023 | 7 | 2023 |
‘It’s just a constant exchange of containers’: distribution of home-made food as an element of Polish family lifestyles A Bachórz Etnografia Polska 62 (1-2), 131-145, 2018 | 7 | 2018 |
Trajektorie sukcesu artystycznego A Bachórz, K Stachura Strategie adaptacji artystów w polu kultury, 2015 | 7 | 2015 |
Trajektorie sukcesu artystycznego A Bachórz, K Stachura Strategie adaptacji artystów w polu kultury, 2015 | 7 | 2015 |
Disgusting shark meat and the taste of North: Icelandic food in the ‘mouth’of Polish tourists and migrants A Bachórz Mobility to the Edges of Europe, Scholar, Warsaw, 109-35, 2016 | 5 | 2016 |
Wielka wojna ojczyźniana we współczesnej rosyjskiej kinematografii. O nośnikach pamięci zbiorowej A Bachórz Przegląd Zachodni 65 (2), 2009 | 5 | 2009 |
HIDDEN RESOURCES? HOUSEHOLDS’STRATEGIES FOR MAINTAINING CONTROL OVER FOOD: BETWEEN CONTINUITY AND DISCONTINUITY A Bachórz Studia Humanistyczne AGH 17 (2), 97-109, 2018 | 4 | 2018 |
Jedzenie" prawdziwe" i" nieprawdziwe"? Kategoria autentyczności w internetowym dyskursie kulinarnym A Bachórz Wydawnictwo Instytutu Filozofii i Socjologii PAN: Instytut Etnologii i …, 2014 | 4 | 2014 |
Drzwi otwarte i życiowa szansa: Kreowanie gastrocelebrytów w programie MasterChief Polska A Bachórz Kultura Popularna 59 (01), 94-108, 2019 | 3 | 2019 |
Food fears, food distrust, and food exclusion in one postsocialist culture: and beyond E Kopczyńska, A Bachórz Studia Humanistyczne AGH 17 (2), 2018 | 3 | 2018 |
Socjologia kultury w obliczu" poszerzenia". W poszukiwaniu języka opisującego kulturę w transformacji A Bachórz, K Stachura Kultura Współczesna. Teoria, Interpretacje, Praktyka, 2014 | 3 | 2014 |