Obserwuj
Millena Ruszkowska
Millena Ruszkowska
Uniwersytet Morski w Gdyni
Zweryfikowany adres z wznj.umg.edu.pl
Tytuł
Cytowane przez
Cytowane przez
Rok
Sensory, physico-chemical and water sorption properties of corn extrudates enriched with spirulina
M Tańska, I Konopka, M Ruszkowska
Plant Foods for Human Nutrition 72, 250-257, 2017
552017
Extruded corn snacks with cricket powder: Impact on physical parameters and consumer acceptance
M Ruszkowska, M Tańska, PŁ Kowalczewski
Sustainability 14 (24), 16578, 2022
132022
Water activity and colour parameters changes during storage of linden and buckwheat honeys
A Wilczyńska, M Ruszkowska
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 84, 174-181, 2014
102014
Evaluation of the stability of the storage of selected fruit and vegetables freeze-dried powder based on the characteristics of the sorption properties
M Ruszkowska, P Kropisz, Z Wiśniewska
Scientific Journal of Gdynia Maritime University, 55-63, 2019
82019
Equilibrium moisture content importance in safe maritime transport of black tea
P Dmowski, M Ruszkowska
TransNav, International Journal on Marine Navigation and Safety od Sea …, 2018
82018
Mozliwosci wystepowania roznych form biologicznych mszycy czeremchowo-zbozowej w Polsce
M Ruszkowska
Zeszyty problemowe postępów nauk rolniczych, 265-269, 1990
81990
Ocena wybranych napojów roślinnych w proszku–charakterystyka właściwości fizykochemicznych
M Ruszkowska, A Wiśniewska
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2017
62017
Właściwości sorpcyjne mąk przeznaczonych do wypieku chleba w warunkach domowych
M Ruszkowska
Acta Agrophysica 19 (1), 2012
62012
Wlasciwosci sorpcyjne grzanek zawartych w zupach instantyzowanych
M Ruszkowska, A Ocieczek, P Palich
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement 2 (13), 271-279, 2006
62006
Badania populacyjne nad waźnymi gospodarczo gatunkami mszyc na podstawie polówow z powietrza Część II
M Ruszkowska, J Zlotkowski
Dynamika sezonowa lotów mszycz (Studies on aphid of economic importance …, 1977
61977
Pasta with Kiwiberry (Actinidia arguta): Effect on Structure, Quality, Consumer Acceptance, and Changes in Bioactivity during Thermal Treatment
A Osoś, P Jankowska, A Drożdżyńska, MB Różańska, ...
Foods 11 (16), 2456, 2022
52022
Kinetic model of water vapour adsorption by gluten-free starch
A Ocieczek, R Kostek, M Ruszkowska
International agrophysics 29 (1), 115-119, 2015
52015
Pieczywo bezglutenowe-ocena trwałości z zastosowaniem metod sorpcyjnych
M Ruszkowska
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 2014
52014
Ocena wybranych produktów mleczarskich w proszku
M Ruszkowska, P Palich
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 83-85, 2013
52013
Porównanie właściwości sorpcyjnych wybranych rodzajów skrobi
A Ocieczek, M Ruszkowska, P Palich
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 45 (3), 1018-1023, 2012
52012
Prognozowanie nasilenia pojawiu mszycy czeremchowo-zbożowej na podstawie jesiennych połowów mszyc z powietrza
B Stacherska, M Ruszkowska
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych 208, 1978
51978
Porównanie właściwości sorpcyjnych ziarna wybranych odmian komosy ryżowej (Chenopodium quinoa Willd.)
A Ocieczek, M Ruszkowska
Żywność Nauka Technologia Jakość 25 (3), 2018
32018
Charakterystyka pieczywa bezglutenowego wytworzonego z mąk niekonwencjonalnych.
M Ruszkowska, P Kropisz
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 180-181, 2017
32017
Wpływ dodatku polepszacza, na jakość użytkową pieczywa przechowywanego w warunkach zamrażalniczych
P Palich, M Ruszkowska, I Dąbrowska
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 2015
32015
Kinetics and statics of water vapour of pudding powders as their storage stability factors.
A Ocieczek, M Ruszkowska
32011
Nie można teraz wykonać tej operacji. Spróbuj ponownie później.
Prace 1–20