Grażyna Krasnowska
Grażyna Krasnowska
Wrocław University of Environmental and Life Sciences
Verified email at upwr.edu.pl
Title
Cited by
Cited by
Year
Suplementy diety a bezpieczeństwo konsumenta
G Krasnowska, T Sikora
Żywność Nauka Technologia Jakość 18 (4), 2011
462011
Ocena wiedzy konsumentów na temat znakowania żywności
G Krasnowska, AM Salejda
Żywność Nauka Technologia Jakość 18 (1), 2011
432011
Effect of walnut green husk addition on some quality properties of cooked sausages
AM Salejda, U Janiewicz, M Korzeniowska, J Kolniak-Ostek, ...
LWT-Food Science and Technology 65, 751-757, 2016
362016
Zapewnienie bezpieczenstwa zdrowotnego w obrocie tuszami zwierzat lownych
A Ziembinska, G Krasnowska
Żywność Nauka Technologia Jakość 14 (1), 16-25, 2007
142007
Czynniki wplywajace na wybor mlecznych napojow fermentowanych przez studentow Wroclawia
G Krasnowska, A Salejda
Żywność Nauka Technologia Jakość 15 (3), 33-46, 2008
132008
Effect of tara (Caesalpinia spinosa) pod powder on the oxidation and colour stability of pork meat batter during chilled storage
M Skowyra, U Janiewicz, AM Salejda, G Krasnowska, MP Almajano
Food technology and biotechnology 53 (4), 419-427, 2015
112015
Próba wykorzystania przeciwutleniających właściwości ekstraktu zielonej herbaty w produkcji modelowych przetworów mięsnych
AM Salejda, G Krasnowska, U Tril
Żywność Nauka Technologia Jakość 18 (5), 2011
112011
An attempt to compare the quality of chicken eggs from cage system and ecological production
T Trziszka, Z Dobrzanski, M Oziemblowski, A Jarmoluk, G Krasnowska
Archiv fur Geflugelkunde 68 (6), 269-274, 2004
102004
Preliminary physico-chemical and histological characteristics of beef gullet meat tissue
I Gorska, T Szmańko, G Krasnowska
Food chemistry 27 (2), 131-140, 1988
101988
Ocena wybranych wyróżników jakości oraz analiza spożycia ekologicznych przetworów mięsnych
AM Salejda, G Krasnowska
Nauka Przyroda Technologie 8 (1), # 7, 2014
82014
Ocena wybranych wyróżników jakości oraz analiza spożycia ekologicznych przetworów mięsnych
AM Salejda, G Krasnowska
Nauka Przyroda Technologie 8 (1), # 7, 2014
82014
The effect of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries on some quality characteristics of cooked pork sausages
AM Salejda, U Tril, G Krasnowska
Int J Nutr Food Eng 8, 604-607, 2014
72014
Effect of Cornelian cherry (Cornus mas L.) juice on selected quality properties of beef burgers
AM Salejda, AZ Kucharska, G Krasnowska
Journal of Food Quality 2018, 2018
62018
Dietary supplements vs consumer safety
G Krasnowska, T Sikora
ŻYWNOŚĆ-Nauka Technologia Jakość 18 (4), 2011
62011
Attempt to utilize antioxidant properties of green tea extract in the production of model meat products
AM Salejda, G Krasnowska, U Tril
ZYWNOSC-NAUKA TECHNOLOGIA JAKOSC 18 (5), 107-118, 2011
62011
Wybrane cechy jakosciowe tluszczu pochodzacego z tusz tucznikow roznych grup genetycznych
G Krasnowska, A Salejda
Żywność Nauka Technologia Jakość 15 (2), 95-105, 2008
62008
Ocena wybranych wskaznikow uzytkowosci rzeznej i jakosci miesa tucznikow pieciu grup genetycznych
S Jasek, G Krasnowska, A Natoloczna-Kotara, M Kaniak-Polok
Prace i Materiały Zootechniczne. Zeszyt Specjalny, 55-61, 2002
62002
Kolagen-wlasciwosci i znaczenie technologiczne
G Krasnowska
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Technologia Żywności 12 …, 1998
61998
Kolagen-wlasciwosci i znaczenie technologiczne
G Krasnowska
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Technologia Żywności 12 …, 1998
61998
Effect of dietary rapeseed oil and humus-containing mineral preparation on cholesterol and cholesterol oxidation products content in pork
AM Salejda, G Krasnowska
European Food Research and Technology 242 (9), 1441-1446, 2016
52016
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20