Follow
Renata Korzeniowska-Ginter
Renata Korzeniowska-Ginter
dr Akademia Morska
Verified email at wpit.am.gdynia.pl
Title
Cited by
Cited by
Year
Consumer choices and habits related to coffee consumption by poles
E Czarniecka-Skubina, M Pielak, P Sałek, R Korzeniowska-Ginter, ...
International Journal of environmental research and Public Health 18 (8), 3948, 2021
652021
Changes in sedentary and active lifestyle, diet quality and body composition nine months after an education program in Polish students aged 11–12 years: report from the ABC of …
L Wadolowska, J Hamulka, J Kowalkowska, N Ulewicz, M Hoffmann, ...
Nutrients 11 (2), 331, 2019
552019
Technologia gastronomiczna
E Czarniecka-Skubina, W Grzesińska, J Hamułka, D Jaworska, ...
Wydawnictwo SGGW, 2016
172016
Consumer choices and habits related to tea consumption by poles
E Czarniecka-Skubina, R Korzeniowska-Ginter, M Pielak, P Sałek, ...
Foods 11 (18), 2873, 2022
82022
Ostatni etap łańcucha żywnościowego–przygotowanie żywności przez konsumentów w warunkach domowych
E Czarniecka-Skubina, R Korzeniowska-Ginter
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych, 2013
72013
Energy consumption by cooking appliances used in Polish households
R Korzeniowska-Ginter
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science 214 (1), 012096, 2019
62019
Polska żywność tradycyjna i regionalna w świadomości młodych konsumentów
R Korzeniowska-Ginter
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 70-71, 2009
62009
Ocena praktyk i preferencji żywieniowych młodych piłkarzy amatorów
R Korzeniowska-Ginter, T Owczarek, Ł Czarnecki
Zesz Nauk Akademii Morskiej w Gdyni 88, 24-33, 2015
42015
Znajomość produktów tradycyjnych wśród mieszkańców Pomorza
R Korzeniowska-Ginter
Prace i Materiały Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego, 265-272, 2010
42010
Znajomość polskich produktów tradycyjnych i regionalnych zarejestrowanych w Unii Europejskiej
R Korzeniowska-Ginter, A Karbowski, E Czarniecka-Skubina, A Platta
Marketing i Rynek, 370-385, 2014
32014
Preferencje żywieniowe pacjentów z chorobami układu krążenia
R KoRzeniowsKa-GinteR, W Komorowska-Szczepańska
Family Medicine & Primary Care Review, 124-126, 2013
32013
Wykorzystanie kulinarne pomidorów i przetworów pomidorowych w aspekcie właściwości prozdrowotnych
R Korzeniowska-Ginter, A Ocieczek, K Sarwa
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 44 (3), 2011
32011
Wpływ dodatku trehalozy na wybrane cechy jakościowe pieczywa pszennego
R Korzeniowska-Ginter, A Naczk
Inżynieria i Aparatura Chemiczna, 72-73, 2009
32009
Przygotowanie przetworów z warzyw jako przejaw racjonalnej konsumpcji żywności w polskich gospodarstwach domowych
R Korzeniowska-Ginter
Studia i Prace WNEiZ US, 257-270, 2017
22017
Influence of production method and fruit selection on the colour and taste of raspberry syrups
R Korzeniowska-Ginter, A Żyłowska, T Owczarek
Towaroznawcze Problemy Jakości, 59-68, 2017
22017
Przejawy nieracjonalnej konsumpcji zywnosci w polskich gospodarstwach domowych
R Korzeniowska-Ginter
Konsumpcja i Rozwój 17 (4), 67, 2016
22016
Przechowywanie żywności w warunkach domowych
R Korzeniowska-Ginter, E Czarniecka-Skubina
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 93, 72-80, 2016
22016
Ocena przydatności odpadów piekarskich do zintensyfikownia procesów fermentacji i denitryfikacji w komunalnej oczyszczalni ścieków
A Dereszewska, R Korzeniowska-Ginter
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu 18 (4), 2016
22016
Zróżnicowanie cech sensorycznych, parametrów barwy oraz wybranych składników bioaktywnych w gotowanych brokułach
R Korzeniowska-Ginter, A Wilczyńska, S Chrostowska
Ekologia i Technika 23 (6), 331--335, 2015
22015
Wykorzystanie kuchni mikrofalowych w gospodarstwach domowych
R Korzeniowska-Ginter, K Tkacz
Inżynieria i aparatura chemiczna, 2015
22015
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20