Suplementacja w sporcie M Dymkowska-Malesa, Z Walczak Nowiny Lekarskie 80 (3), 199-204, 2011 | 23 | 2011 |
Multi-objective optimization based on the utopian point method applied to a case study of osmotic dehydration of plums and its storage A Szparaga, M Stachnik, E Czerwińska, S Kocira, M Dymkowska-Malesa, ... Journal of food engineering 245, 104-111, 2019 | 20 | 2019 |
Udział posiłków przedszkolnych w pokryciu zapotrzebowania na podstawowe składniki odżywcze i energię M Dymkowska-Malesa, KA Skibniewska Bromatologia i chemia toksykologiczna 44 (3), 2011 | 15 | 2011 |
Ocena spożycia wybranych witamin i składników mineralnych w przedszkolnych racjach pokarmowych dzieci z terenu Koszalina M Dymkowska-Malesa, A Szparaga Nowa Pediatr 3, 106-110, 2013 | 14 | 2013 |
Evaluation of polychlorinated biphenyls content in chosen vegetables from Warmia and Mazury region M Dymkowska-Malesa, A Szparaga, E Czerwińska Rocznik Ochrona Środowiska 16 (1), 290-299, 2014 | 11 | 2014 |
Nutritive value of Olsztyn University students diet KA Skibniewska, M Dymkowska-Malesa, P Siwik, A Kot, E Jabłońska Przeglad lekarski 64, 15-18, 2007 | 10 | 2007 |
Ocena poziomu spożycia ryb wśród uczniów klas 4-6 szkół podstawowych w Koszalinie M Dymkowska-Malesa, Z Walczak, J Zakrzewski Probl Hig Epidemiol 95 (1), 182-185, 2014 | 8 | 2014 |
Supplementation in sport M Dymkowska-Malesa, Z Walczak Nowiny Lekarskie 80 (3), 199-204, 2011 | 8 | 2011 |
Concentration of lead and cadmium in selected vegetables grown in the region of Warmia and Mazury M Dymkowska-Malesa, M Radzyminska, SS Smoczynski Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 57 (4 [A]), 119-121, 2007 | 8 | 2007 |
Evaluation of the level of fish consumption among students in grades 4–6 of primary schools in Koszalin M Dymkowska-Malesa, Z Walczak, J Zakrzewski Problemy Higieny i Epidemiologii 95 (1), 182-185, 2014 | 6 | 2014 |
OCENA ŻYWIENIA I SUPLEMENTACJI PIŁKAREK RĘCZNYCH KLUBU PGNIG SUPERLIGI KOBIET ENERGA AZS KOSZALIN. M Dymkowska-Malesa, E Swora-Cynar, M Grzymisławska, ... Polish Journal of Sports Medicine/Medycyna Sportowa 32 (4), 2016 | 4 | 2016 |
Wpływ dodatku nasion lnianki na jakość pieczywa z pszenżyta K Zgórska, A Plawgo, I Wojtasik-Kalinowska, M Dymkowska-Malesa Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 23-25, 2010 | 4 | 2010 |
Wpływ dodatku nasion lnianki na jakość pieczywa z pszenżyta K Zgórska, A Plawgo, I Wojtasik-Kalinowska, M Dymkowska-Malesa Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 23-25, 2010 | 4 | 2010 |
Ocena wartości odżywczej zestawów obiadowych przygotowanych w stołówce akademickiej M Dymkowska-Malesa, A Bac, A Plawgo, K Zgórska Żywność Nauka Technologia Jakość 16 (4), 2009 | 4 | 2009 |
Zaburzenia odżywiania w świadomości gimnazjalistek M Dymkowska-Malesa Nowa Pediatria 4, 174-178, 2016 | 3 | 2016 |
Odwadnianie osmotyczne w technologii utrwalania owoców i warzyw A Szparaga, M Dymkowska-Malesa, A Wesołowski Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2014 | 3 | 2014 |
Ocena wiedzy żywieniowej konsumentów o żywności funkcjonalnej M Dymkowska-Malesa, A Szparaga Towaroznawcze Problemy Jakości, 50-55, 2014 | 3 | 2014 |
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing A Szparaga, M Dymkowska-Malesa Chłodnictwo: organ Naczelnej Organizacji Technicznej 48 (10), 32--36, 2013 | 3 | 2013 |
Organic food. Choice factors and consumer awareness M Radzymińska, D Kowalska, M Kopeć, M Dymkowska-Malesa Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 57 (4C), 467-473, 2007 | 3 | 2007 |
Wpływ wybranych składników żywności na profilaktykę chorób nowotworowych E Swora-Cwynar, M Dymkowska-Malesa, M Grzymisławski, ... Kosmos 67 (2), 391-396, 2018 | 2 | 2018 |