Obserwuj
Maria Dymkowska-Malesa
Maria Dymkowska-Malesa
dr inż. Maria Dymkowska-Malesa
Zweryfikowany adres z tu.koszalin.pl
Tytuł
Cytowane przez
Cytowane przez
Rok
Suplementacja w sporcie
M Dymkowska-Malesa, Z Walczak
Nowiny Lekarskie 80 (3), 199-204, 2011
192011
Udział posiłków przedszkolnych w pokryciu zapotrzebowania na podstawowe składniki odżywcze i energię
M Dymkowska-Malesa, KA Skibniewska
Bromatologia i chemia toksykologiczna 44 (3), 2011
142011
Ocena spożycia wybranych witamin i składników mineralnych w przedszkolnych racjach pokarmowych dzieci z terenu Koszalina
M Dymkowska-Malesa, A Szparaga
Nowa Pediatr 3, 106-110, 2013
122013
Multi-objective optimization based on the utopian point method applied to a case study of osmotic dehydration of plums and its storage
A Szparaga, M Stachnik, E Czerwińska, S Kocira, M Dymkowska-Malesa, ...
Journal of Food Engineering 245, 104-111, 2019
112019
Evaluation of polychlorinated biphenyls content in chosen vegetables from Warmia and Mazury region
M Dymkowska-Malesa, A Szparaga, E Czerwińska
Rocznik Ochrona Srodowiska 16 (1), 290-299, 2014
112014
Nutritive value of Olsztyn University students diet
KA Skibniewska, M Dymkowska-Malesa, P Siwik, A Kot, E Jabłońska
Przeglad lekarski 64, 15-18, 2007
102007
Concentration of lead and cadmium in selected vegetables grown in the region of Warmia and Mazury
M Dymkowska-Malesa, M Radzyminska, SS Smoczynski
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 57 (4 [A]), 119-121, 2007
72007
Supplementation in sport
M Dymkowska-Malesa, Z Walczak
Nowiny Lekarskie 80 (3), 199-204, 2011
62011
Ocena poziomu spożycia ryb wśród uczniów klas 4-6 szkół podstawowych w Koszalinie
M Dymkowska-Malesa, Z Walczak, J Zakrzewski
Probl Hig Epidemiol 95 (1), 82-185, 2014
52014
Ocena wartości odżywczej zestawów obiadowych przygotowanych w stołówce akademickiej
M Dymkowska-Malesa, A Bac, A Plawgo, K Zgórska
Żywność Nauka Technologia Jakość 16 (4), 2009
42009
Odwadnianie osmotyczne w technologii utrwalania owoców i warzyw
A Szparaga, M Dymkowska-Malesa, A Wesołowski
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 2014
32014
Ocena wiedzy żywieniowej konsumentów o żywności funkcjonalnej
M Dymkowska-Malesa, A Szparaga
Towaroznawcze Problemy Jakości, 50-55, 2014
32014
Wpływ czasu zamrażalniczego przechowywania i metod rozmrażania na wielkość ubytku masy śliwek utrwalonych metodą dehydrofreezing
A Szparaga, M Dymkowska-Malesa
Chłodnictwo: organ Naczelnej Organizacji Technicznej 48 (10), 32--36, 2013
32013
Wpływ dodatku nasion lnianki na jakość pieczywa z pszenżyta
K Zgórska, A Plawgo, I Wojtasik-Kalinowska, M Dymkowska-Malesa
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 23-25, 2010
32010
Wpływ dodatku nasion lnianki na jakość pieczywa z pszenżyta
K Zgórska, A Plawgo, I Wojtasik-Kalinowska, M Dymkowska-Malesa
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 23-25, 2010
32010
Organic food. Choice factors and consumer awareness
M Radzymińska, D Kowalska, M Kopeć, M Dymkowska-Malesa
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 57 (4C), 467-473, 2007
32007
Wpływ wybranych składników żywności na profilaktykę chorób nowotworowych
E Swora-Cwynar, M Dymkowska-Malesa, M Grzymisławski, ...
Kosmos 67 (2), 391-396, 2018
22018
OCENA ŻYWIENIA I SUPLEMENTACJI PIŁKAREK RĘCZNYCH KLUBU PGNIG SUPERLIGI KOBIET ENERGA AZS KOSZALIN.
M Dymkowska-Malesa, E Swora-Cynar, M Grzymisławska, ...
Polish Journal of Sports Medicine/Medycyna Sportowa 32 (4), 2016
22016
Zaburzenia odżywiania w świadomości gimnazjalistek
M Dymkowska-Malesa
Nowa Pediatria 4, 174-178, 2016
22016
Ocena wartości energetycznej i wybranych składników odżywczych obiadów przygotowywanych w koszalińskich przedszkolach
M Dymkowska-Malesa, Z Walczak, KA Skibniewska
Bromat Chem Toksykol 46 (2), 178-185, 2013
22013
Nie można teraz wykonać tej operacji. Spróbuj ponownie później.
Prace 1–20