Follow
Maria Sielicka-Różyńska
Maria Sielicka-Różyńska
Verified email at ue.poznan.pl
Title
Cited by
Cited by
Year
The stilbene profile in edible berries
A Błaszczyk, S Sady, M Sielicka
Phytochemistry Reviews 18 (1), 37-67, 2019
512019
Comparison of the antioxidant capacity of lipid‐soluble compounds in selected cold‐pressed oils using photochemiluminescence assay (PCL) and DPPH method
M Sielicka, M Małecka, M Purłan
European Journal of Lipid Science and Technology 116 (4), 388-394, 2014
322014
Enhancement of oxidative stability of flaxseed oil through flaxseed, evening primrose and black cumin cake extracts
M Sielicka, M Małecka
Journal of Food Processing and Preservation 41 (4), e13070, 2017
242017
Komercjalizacja produktów żywnościowych
B Sojkin, M Ankiel-Homa, M Małecka, S Michalak, T Olejniczak, ...
PWE, Warszawa, 2012
232012
Solvent influence on antioxidant activity assay of selected cold-pressed plant oils
M Sielicka, U Samotyja
PhD Interdisciplinary Journal 1, 67-74, 2013
112013
Ocena skuteczności dodatku substancji o właściwościach przeciwutleniających w przedłużeniu trwałości oleju lnianego tłoczonego na zimno
MM Sielicka
Praca doktorska. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 46, 2014
82014
Wpływ rozpuszczalnika zastosowanego do ekstrakcji na oznaczoną zawartość związków fenolowych i aktywność przeciwutleniającą wytłoków z aronii
S Pawlak, M Sielicka
Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego. 1st ed. Poznań …, 2016
72016
Wlasciwosci przeciwutleniajace wybranych herbatek bedacych suplementami diety
M Sielicka, B Pacholek, A Zagórska
Żywność Nauka Technologia Jakość 17 (5), 112-122, 2010
72010
Ocena świadomości zdrowotnej i pożądalności produktów przekąskowych przez dzieci
M Sielicka, B Pachołek, L Matuszak, M Gabryelczyk, A Majos
Probl Hig Epidemiol 96 (3), 607-12, 2015
32015
Wpływ dodatku oleju z owoców rokitnika na stabilność oksydatywną i pożądalność konsumencką oleju lnianego
B Pachołek, M Sielicka, A Doleba, M Kałużny, M Błaszkowska, M Kołak
Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 86, 230-236, 2014
32014
Rosemary Extract as an Inhibitor of Oxidation of Cold-Pressed Flaxseed and Rapeseed Oils
M Sielicka, M Małecka
Towaroznawcze Problemy Jakości, 101-111, 2013
32013
Wybrane kierunki wykorzystania oleju i włókna lnianego
M Sielicka
Towaroznawcze Problemy Jakości, 37-45, 2012
32012
Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
M Sielicka, K Assman
Opakowanie, 2017
22017
Ocena potencjału przeciwutleniającego zielonej herbaty z dodatkiem miodu i cukru
S Sady, M Sielicka, T Pawłowski
Farmacja Współczesna, 2016
22016
Znaczenie cech sensorycznych i fizykochemicznych w wyznaczaniu trwałości oleju lnianego tłoczonego na zimno
M Sielicka, M Malecka
Żywność Nauka Technologia Jakość 23 (1), 2016
22016
Supporting experimentation in a food research laboratory with the Internet of Things
D Wilusz, J Flotyński, M Sielicka
PhD Interdisciplinary Journal, 113-119, 2013
22013
Direct Measurement of Antiradical Capacity of Oilseed Cakes by DPPH Assay Using the QUENCHER Approach
U Samotyja, M Małecka, M Sielicka
Towaroznawcze Problemy Jakości, 65-73, 2016
12016
Sports Drinks in Students´ Opinion
M Sielicka, B Pachołek
Zeszyty Naukowe/Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 47-56, 2010
12010
Porównanie poziomu wiedzy i świadomości osób na diecie bezglutenowej i niestosujących diety bezglutenowej
M Sielicka, S Sady, J Brzezińska
Problemy Higieny i Epidemiologii, 2018
2018
Product Design and Management
M Tichoniuk, M Biegańska, AJ Dankowska, D Gwiazdowska, T Kalak, ...
Poznań University of Economics and Business. Faculty of Commodity Science, 2018
2018
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–20