Handel detaliczny żywnością w Polsce M Kosicka-Gębska, A Tul-Krzyszczuk, J Gębski Wydawnictwo SGGW, 2011 | 97 | 2011 |
Impact of nutritional claims on consumer preferences for bread with varied fiber and salt content J Gębski, M Jezewska-Zychowicz, J Szlachciuk, M Kosicka-Gębska Food Quality and Preference 76, 91-99, 2019 | 54 | 2019 |
Game meat consumption—Conscious choice or just a game? K Niewiadomska, M Kosicka-Gębska, J Gębski, K Gutkowska, ... Foods 9 (10), 1357, 2020 | 51 | 2020 |
Prediction of the conditions for the consumption of game by Polish consumers K Kwiecińska, M Kosicka-Gębska, J Gębski, K Gutkowska Meat science 131, 28-33, 2017 | 32 | 2017 |
Beef consumer segment profiles based on information source usage in Poland S Żakowska-Biemans, Z Pieniak, K Gutkowska, J Wierzbicki, ... Meat Science 124, 105-113, 2017 | 30 | 2017 |
Diet-related factors, physical activity, and weight status in Polish adults M Jezewska-Zychowicz, J Gębski, M Plichta, D Guzek, M Kosicka-Gębska Nutrients 11 (10), 2532, 2019 | 22 | 2019 |
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce S Łaba, R Łaba, K Szczepański, B Bilska, M Tomaszewska, ... Przemysł Spożywczy 74, 2020 | 20 | 2020 |
Zywnosc zmodyfikowana genetycznie-bariery i mozliwosci rozwoju w opinii respondentow M Kosicka-Gebska, J Gebski Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu 1 (10 …, 2008 | 20 | 2008 |
Słone przekąski w diecie młodych konsumentów M Kosicka-Gębska, J Gębski Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 733-738, 2012 | 19 | 2012 |
Wpływ wyróżników jakości na zachowania konsumentów mięsa M Kosicka-Gębska, J Gębski Roczniki (Annals) 2014 (1), 2014 | 15 | 2014 |
Tendencje zmian w spożyciu mięsa wołowego w Polsce w latach 2000-2009 M Kosicka-Gębska, N Przeździecka, J Gębski Problems of World Agriculture/Problemy Rolnictwa Światowego 10 (25), 49-59, 2010 | 15 | 2010 |
Oczekiwania i obawy związane z wprowadzeniem do obrotu produktów i żywności pochodzących z modyfikacji genetycznych M Kosicka-Gębska, J Gębski Problems of World Agriculture/Problemy Rolnictwa Światowego 9 (24), 65-76, 2009 | 15 | 2009 |
Perception of the health threats related to the consumption of wild animal meat—is eating game risky? K Niewiadomska, M Kosicka-Gębska, J Gębski, M Jeżewska-Zychowicz, ... Foods 10 (7), 1544, 2021 | 13 | 2021 |
Impact of economic crisis on consumer behaviour towards meat M Kosicka-Gębska, J Gębski Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia 12 (3), 51-59, 2013 | 13 | 2013 |
Zachowania polskich konsumentów na rynku wołowiny M Kosicka-Gebska Rozprawy Naukowe i Monografie. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, 2013 | 12 | 2013 |
Akceptacja nowych produktów żywnościowych i jej uwarunkowania M Jeżewska-Zychowicz, M Jeznach, M Kosicka-Gębska Wydawnictwo SGGW, 2012 | 12 | 2012 |
Rośliny GMO i żywność genetycznie zmodyfikowana–nowość wzbudzająca ciekawość, nadzieje i obawy J Kosicki, M Kosicka-Gębska Acta Scientifica Academiae Ostroviensis. Sectio A, Nauki Humanistyczne …, 2012 | 11 | 2012 |
Wpływ Internetu na zachowania współczesnych konsumentów wobec żywności J Gębski, M Kosicka-Gębska, A Tul-Krzyszczuk Handel Wewnętrzny, 103-112, 2017 | 10 | 2017 |
Gotowość konsumentów do spożywania żywności typu light M Jeżewska-Zychowicz, M Jeznach, M Kosicka-Gębska Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 45 (3), 603-607, 2012 | 9 | 2012 |
Wyzwania dla rozwoju rynku dziczyzny w Polsce K Kwiecinska, M Kosicka-Gebska, J Gebski Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Problemy …, 2016 | 8 | 2016 |