Spices and seasoning mixes in European Union—innovations and ensuring safety M Śmiechowska, J Newerli-Guz, M Skotnicka Foods 10 (10), 2289, 2021 | 22 | 2021 |
Influence of the addition of selected spices on sensory quality and biological activity of honey A Wilczyńska, J Newerli-Guz, P Szweda Journal of Food Quality 2017, 2017 | 21 | 2017 |
Labelling of organic and natural cosmetic products in harmonized standards J Newerli-Guz Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 74, 36-42, 2012 | 19 | 2012 |
Zachowania żywieniowe i preferencje dzieci w wieku przedszkolnym J Newerli-Guz, K Kulwikowska Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 86, 80-89, 2014 | 16 | 2014 |
Bioactive Ingredients with Health-Promoting Properties of Strawberry Fruit (Fragaria x ananassa Duchesne) J Newerli-Guz, M Śmiechowska, A Drzewiecka, R Tylingo Molecules 28 (6), 2711, 2023 | 14 | 2023 |
Uprawa roślin zielarskich w Polsce J Newerli-Guz Roczniki (Annals) 2016 (3), 2017 | 14 | 2017 |
Ocena jakości jednoskładnikowych herbatek ziołowych na przykładzie Mentha piperita J Newerli-Guz, A Kobylańska Problemy Higieny i Epidemiologii 94 (4), 862-865, 2013 | 12 | 2013 |
Produkt tradycyjny i regionalny‒luksus od święta czy na co dzień? J Newerli-Guz, A Rybowska Handel Wewnętrzny, 286-295, 2015 | 11 | 2015 |
Substancje aromatyzujące jako składniki herbatek ziołowo-owocowych J Newerli-Guz, M Śmiechowska, J Piotrzkowska Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 61, 19-32, 2009 | 11 | 2009 |
The cultivation of herbal plants in Poland J Newerli-Guz Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists …, 2016 | 10 | 2016 |
Właściwości przeciwutleniające imbiru (zingiber officinale roscoe) J Newerli-Guz, M Pych Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni 73 (9), 28-33, 2012 | 10 | 2012 |
Luksusowe usługi kosmetyczne i medycyny estetycznej w opinii konsumentów J Newerli-Guz, A Rybowska, R Sterczyński Handel wewnętrzny, 251-262, 2014 | 9 | 2014 |
Przeciwutleniające właściwości majeranku ogrodowego Origanum majorana L J Newerli-Guz Problemy Higieny i Epidemiologii 93 (4), 834-837, 2012 | 9 | 2012 |
Właściwości przeciwutleniające przypraw na przykładzie pieprzu czarnego Piper nigrum L. J Newerli-Guz Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 45 (3), 887-891, 2012 | 8 | 2012 |
Zachowania konsumentów na rynku mieszanek przyprawowych J Newerly-Guz, M Śmiechowska Handel Wewnętrzny 6, 106-110, 2006 | 8 | 2006 |
Organic food advantages in consumer’s opinion J Newerli-Guz, M Śmiechowska Bromat. Chem. Toksykol 37, 135-138, 2004 | 8 | 2004 |
Świadomość ekologiczna a kształtowanie się nowych postaw konsumenckich młodzieży M Śmiechowska, J Newerli-Guz Ekonomia i Środowisko, 119--128, 1999 | 8 | 1999 |
Analiza rynku przypraw w Polsce Newerli-Guz J. Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 43-52, 2017 | 7 | 2017 |
Rola mediów elektronicznych w kształtowaniu świadomości ekologicznej społeczeństwa M Śmiechowska, J Newerli-Guz, J Kąkol Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering 54 (4), 140-147, 2009 | 7 | 2009 |
Określenie zawartości azotanów (V) i (III) oraz garbników w herbatach czarnych importowanych M Śmiechowska, P Przybyłowski, P Dmowski, J Newerly Żywn 2, 97-99, 2003 | 7 | 2003 |