Follow
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Verified email at ue.poznan.pl
Title
Cited by
Cited by
Year
Protective Effect of Red Beetroot against Carbon Tetrachloride- and N-Nitrosodiethylamine-Induced Oxidative Stress in Rats
M Kujawska, E Ignatowicz, M Murias, M Ewertowska, K Mikołajczyk, ...
Journal of agricultural and food chemistry 57 (6), 2570-2575, 2009
1422009
Relationship between antioxidant capacity of red beet juice and contents of its betalain pigments
J Czapski, K Mikołajczyk, M Kaczmarek
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 59 (2), 119-122, 2009
852009
Characterisation and identification of triterpene saponins in the roots of red beets (Beta vulgaris L.) using two HPLC–MS systems
K Mikołajczyk-Bator, A Błaszczyk, M Czyżniejewski, P Kachlicki
Food chemistry 192, 979-990, 2016
642016
Effect of pH changes on antioxidant capacity and the content of betalain pigments during the heating of a solution of red beet betalains
K Mikołajczyk-Bator, J Czapski
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 67 (2), 123-128, 2017
392017
Identification of saponins from sugar beet (Beta vulgaris) by low and high-resolution HPLC–MS/MS
K Mikołajczyk-Bator, A Błaszczyk, M Czyżniejewski, P Kachlicki
Journal of Chromatography B 1029, 36-47, 2016
352016
The effect of thermal treatment on antioxidant capacity and pigment contents in separated betalain fractions.
K Mikołajczyk-Bator, S Pawlak
Acta scientiarum polonorum. Technologia alimentaria 15 (3), 2016
312016
Zdolność antyoksydacyjna i zawartość barwników betalainowych w różnych odmianach buraka ćwikłowego
K Mikołajczyk, J Czapski
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 39, 437-441, 2006
82006
Triterpene saponins as bitter components of red beetroot
K Mikołajczyk-Bator, D Kikut-Ligaj
Żywność Nauka Technologia Jakość, 128-141, 2016
6*2016
Changes in the content of betalain pigments and their antioxidative capacity during storage
K Mikołajczyk-Bator, J Czapski
Nauka Przyroda Technologie, 113-129, 2018
42018
Triterpene saponins of red beet (Beta vulgaris L.) as a source of compounds with antioxidant capacity. Saponiny triterpenowe buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) jako źródło …
K Mikołajczyk-Bator, M Czyżniejewski
Przemysł Chemiczny, 2195-2199, 2016
3*2016
Zawartość barwników betalainowych, azotanów i zdolność przeciwutleniająca soków z buraka ćwikłowego w zależności od odmiany i wielkości korzenia
K Gościnna, J Czapski, K Mikołajczyk-Bator, M Kidoń
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna 17 (3), 85-90, 2012
32012
Betalainy
J Czapski, K Mikołajczyk
Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne …, 2007
22007
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
K Mikołajczyk-Bator, J Czapski
Przemysł Spożywczy 71, 2017
12017
Zawartość barwników betalainowych, zdolność antyoksydacyjna oraz cechy sensoryczne świeżych, pasteryzowanych i przechowywanych soków z buraka ćwikłowego
K Mikołajczyk-Bator
Bioprodukty - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie w produkcji żywności …, 2016
2016
Antioxidant capacity and the content of betalain pigments in the separated fraction betalains
K Mikołajczyk, S Pawlak
Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria 15 (3), 257-265, 2016
2016
Czynniki wpływające na zawartość przeciwutleniaczy w surowcach roślinnych
J Czapski, K Mikołajczyk
Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne …, 2007
2007
Jakie buraki sa poszukiwane?
J Czapski, K Mikolajczyk
Warzywa 9, 33, 2006
2006
Porównanie aktywności antyoksydacyjnej w soku buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) metodą ABTS i DPPH
K Mikołajczyk, J Czapski
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna, 41-48, 2005
2005
The system can't perform the operation now. Try again later.
Articles 1–18