Protective Effect of Red Beetroot against Carbon Tetrachloride- and N-Nitrosodiethylamine-Induced Oxidative Stress in Rats M Kujawska, E Ignatowicz, M Murias, M Ewertowska, K Mikołajczyk, ... Journal of agricultural and food chemistry 57 (6), 2570-2575, 2009 | 142 | 2009 |
Relationship between antioxidant capacity of red beet juice and contents of its betalain pigments J Czapski, K Mikołajczyk, M Kaczmarek Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 59 (2), 119-122, 2009 | 85 | 2009 |
Characterisation and identification of triterpene saponins in the roots of red beets (Beta vulgaris L.) using two HPLC–MS systems K Mikołajczyk-Bator, A Błaszczyk, M Czyżniejewski, P Kachlicki Food chemistry 192, 979-990, 2016 | 64 | 2016 |
Effect of pH changes on antioxidant capacity and the content of betalain pigments during the heating of a solution of red beet betalains K Mikołajczyk-Bator, J Czapski Polish Journal of Food and Nutrition Sciences 67 (2), 123-128, 2017 | 39 | 2017 |
Identification of saponins from sugar beet (Beta vulgaris) by low and high-resolution HPLC–MS/MS K Mikołajczyk-Bator, A Błaszczyk, M Czyżniejewski, P Kachlicki Journal of Chromatography B 1029, 36-47, 2016 | 35 | 2016 |
The effect of thermal treatment on antioxidant capacity and pigment contents in separated betalain fractions. K Mikołajczyk-Bator, S Pawlak Acta scientiarum polonorum. Technologia alimentaria 15 (3), 2016 | 31 | 2016 |
Zdolność antyoksydacyjna i zawartość barwników betalainowych w różnych odmianach buraka ćwikłowego K Mikołajczyk, J Czapski Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 39, 437-441, 2006 | 8 | 2006 |
Triterpene saponins as bitter components of red beetroot K Mikołajczyk-Bator, D Kikut-Ligaj Żywność Nauka Technologia Jakość, 128-141, 2016 | 6* | 2016 |
Changes in the content of betalain pigments and their antioxidative capacity during storage K Mikołajczyk-Bator, J Czapski Nauka Przyroda Technologie, 113-129, 2018 | 4 | 2018 |
Triterpene saponins of red beet (Beta vulgaris L.) as a source of compounds with antioxidant capacity. Saponiny triterpenowe buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) jako źródło … K Mikołajczyk-Bator, M Czyżniejewski Przemysł Chemiczny, 2195-2199, 2016 | 3* | 2016 |
Zawartość barwników betalainowych, azotanów i zdolność przeciwutleniająca soków z buraka ćwikłowego w zależności od odmiany i wielkości korzenia K Gościnna, J Czapski, K Mikołajczyk-Bator, M Kidoń Aparatura Badawcza i Dydaktyczna 17 (3), 85-90, 2012 | 3 | 2012 |
Betalainy J Czapski, K Mikołajczyk Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne …, 2007 | 2 | 2007 |
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna K Mikołajczyk-Bator, J Czapski Przemysł Spożywczy 71, 2017 | 1 | 2017 |
Zawartość barwników betalainowych, zdolność antyoksydacyjna oraz cechy sensoryczne świeżych, pasteryzowanych i przechowywanych soków z buraka ćwikłowego K Mikołajczyk-Bator Bioprodukty - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie w produkcji żywności …, 2016 | | 2016 |
Antioxidant capacity and the content of betalain pigments in the separated fraction betalains K Mikołajczyk, S Pawlak Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria 15 (3), 257-265, 2016 | | 2016 |
Czynniki wpływające na zawartość przeciwutleniaczy w surowcach roślinnych J Czapski, K Mikołajczyk Przeciwutleniacze w żywności. Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne …, 2007 | | 2007 |
Jakie buraki sa poszukiwane? J Czapski, K Mikolajczyk Warzywa 9, 33, 2006 | | 2006 |
Porównanie aktywności antyoksydacyjnej w soku buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) metodą ABTS i DPPH K Mikołajczyk, J Czapski Aparatura Badawcza i Dydaktyczna, 41-48, 2005 | | 2005 |