Obserwuj
Wojciech Sawicki
Wojciech Sawicki
Zweryfikowany adres z zut.edu.pl
Tytuł
Cytowane przez
Cytowane przez
Rok
Anthropogenic impact on the presence of L. monocytogenes in soil, fruits, and vegetables
B Szymczak, M Szymczak, W Sawicki, W Dąbrowski
Folia Microbiologica 59, 23-29, 2014
332014
Fałszowanie żywności od czasów starożytnych do dziś
W Sawicki
Przemysł spożywczy 12 (63), 2009
152009
Występowanie L. monocytogenes w świeżych owocach i warzywach pochodzących z upraw ekologicznych województwa zachodniopomorskiego
B Szymczak, W Sawicki, E Boguslawska-Was, A Koronkiewicz, ...
Żywność Nauka Technologia Jakość 18 (2), 2011
92011
Identyfikacja zafałszowań żywności z zastosowaniem metod PCR
W Sawicki
Przemysł Spożywczy 4 (63), 2009
92009
Detection of food adulteration in meat products using PCR techniques
W Sawicki, A Bednarczyk, E Boguslawska-Was, E Daczkowska-Kozon, ...
Animal Science 1 (suppl 26), 27, 2006
72006
Detection of different kinds of meat in processed food using polymerase chain reaction (PCR).
W Sawicki, E Daczkowska-Kozon, W Dąbrowski
72004
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności. Kryzys żywnościowy
W Sawicki
Przemysł Spożywczy 68 (2), 2--4, 2014
62014
Techniki molekularne w analizie zafałszowań żywności
W Sawicki
Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2016
52016
Application of polymerase chain reaction for the indentification of hake (Genus merluccius).
W Sawicki, W Dąbrowski, E Daczkowska-Kozon, E Bogusławska-Wąs, ...
Bulletin of the Veterinary Institute in Puławy 53 (1), 75-78, 2009
42009
Detection of food adulteration using PCR techniques
W Sawicki
PhD thesis, Faculty of Food Nutrition and Fisheries, Agricultural University …, 2006
42006
Identification of horse meat in food products in the Polish market
W Sawicki
Towaroznawcze Problemy Jakości, 58-66, 2017
32017
17 Sea Fish and Shellfish Authentication Issues
W Sawicki, DM Klein
Environmental Effects on Seafood Availability, Safety, and Quality, 275, 2016
32016
Detection of meat adulteration in veal sausages using a multiplex PCR technique
W Sawicki, J Żochowska-Kujawska
Biotechnology and Food Science 80 (1), 19-28, 2016
32016
The caeca-niche supporting survival of Campylobacter spp. in commercially reared broiler chickens
EG Daczkowska-Kozon, W Sawicki, K Skotarczak
Polish journal of food and nutrition sciences 60 (3), 2010
32010
Identifying Alaskan pollock fish products by PCR-RFLP technique.
W Sawicki, W Dąbrowski, E Bogusławska-Wąs, E Daczkowska-Kozon, ...
Medycyna Weterynaryjna 65 (2), 124-126, 2009
32009
Application of PCR (polymerase chain reaction) technique for identification of genetically modified soy in processed soy products.
W Sawicki, E Daczkowska-Kozon
32006
Metoda PCR w ocenie zafałszowań składu surowcowego produktów mięsnych ze strusia (Struthio camelus)
W Sawicki, A Zych
Żywność Nauka Technologia Jakość 26 (2), 2019
22019
Oszustwa żywności–fałszowanie marek
W Sawicki
Przemysł Spożywczy 69 (4), 40--42, 2015
22015
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
W Sawicki
Problemy Jakości, 32-37, 2012
22012
Identyfikacja różnych gatunków ryb i bezkręgowców morskich technikami biologii molekularnej*
W SAWICKI, E DACZKOWSKA-KOZON, B KWIATKOWSKA, ...
Diagnostyka 34, 42, 2010
22010
Nie można teraz wykonać tej operacji. Spróbuj ponownie później.
Prace 1–20